Medlemslogin

Søg på Tollerklubben

Indtast søgeord nedenfor og klik "Søg"

Søg på Tollerklubben

Indtast søgeord nedenfor og klik "Søg"

×

Tolling

"Tolling" er Tollerens specielle arbejde, og går ud på at lokke fugle (ænder og gås) på skudhold for jægeren.

Jægeren finder et naturligt skjul, eller bygger et skjul, tæt på vandet. Bag skjulet gemmer jægeren sig med sin Toller, og venter på at en flok fugle slår sig ned ude på vandet.

Når en flok fugle har fundet sig godt til rette ud på vandet, så kaster jægeren en pind eller en bold ud fra skjulet og lader Tolleren apportere den gentagne gange.

Hunden kommer frem fra skjulet, løber langs vandkanten, leger måske lidt med bolden, logrer med sin buskede hale og forsvinder ind bag skjulet igen.

Dette vækker fuglenes interesse, og de begynder at svømme tættere på land.

Hvis hunden hele tiden er synlig for fuglene, så kan de miste interessen og svømme ud igen. Derfor lader jægeren indimellem hunden holde en pause bag skjulet.

Når fuglene er kommet tilstrækkelig tæt på, så rejser jægeren sig fra skjulet. Dette skræmmer fuglene til at flyve op fra vandet, og jægeren skyder fuglene.
Nu er det så Tollerens arbejde at apportere de skudte fugle fra vandet. 
Aktiviteter/kalender


24. november 2018

Læs mere...

Nytår gåtur
13. januar 2019
Nytårsgåtur Vi mødes kl 10 på på P-pladsen ved Østre søbad, Horsensvej 2, 8600 Silkeborg og går en tur i den skønne natur. Der er hundeskov på en del af turen, så hundene har mulighed for at løbe løs, hvad man ønsker dette.

Læs mere...

Kalenderoversigt - klik her

Tollerbladet 1/2018

Tollerbladet 1/2018 er klar til download

Tollerdays

Her finder du resultater fra Tollerdays

Hvalpeanvisning

Jeg vil meget gerne, hvis I vil dele jeres oplysninger og info med hvalpeanvisningen, om hvilke hvalpeplaner i har og hvornår I forventer i fremtiden at lave en parring.
Det er oplysninger, som jeg kan bruge, når der bliver spurgt om hvor der kommer hvalpe og ca. hvornår.
Vil du hjælp mig til at blive bedre i fremtiden til at guide tollerejerne, så smid rask en mail af sted til mig: hvalpeanvisning@tollerklubben.dk